רטלין - בדיקות דם.

דיון מתוך פורום  ריטלין (Ritalin) - תמיכה

18/02/2012 | 14:01 | מאת: דני

שלום. אני לוקח רטלין במרשם. אני שוקל 102 קילו גובה 1.80. הנוירולוג אמר לי לקחת 3 של 10 מ"ג כל 4 שעות. אני משתמש בכדורים -רק- בתקופות של מבחנים. ויש לי כמה שאלות: 1. שנה שעברה (בערך) שמתי לב שהשתן שלי יצא אפור - עכור. כלומר אני שותה במהלך שאני לוקח רטלין הרבה מים. בד"כ כשאני שותה הרבה מים השתן יוצא שקוף. כמה פעמים יצא לי שתן עכור ולפי מה שאני שמתי לב זה יוצא במתן השתן הראשן אחרי שלקחתי את הכדורים. 2. עליה בבלירובין בכבד ובאורובילינוגן בשתן. האם כתוצאה מפירוק של התרופה זה פוגע או משנה תפקודי כבד? תודה.

18/02/2012 | 20:31 | מאת: מתמצא

שלום דני, כללית לריטלין, בכלל ובנטילה ספוראדית, בפרט, לא אמורה להיות השפעה על בדיקות הדם או השתן. אבל, ברפואה הכל אפשרי. כדי לנסות להבין טוב יותר את הרקע צריך לבקש לדעת לא רק את רמת הבילירובין אלא גם את רמת הבילירובין הישיר והבלתי-ישיר. כדאי לדעת גם את רמת LDH והאם יש הפרעות אחרות בתפקודי כבד, כולל GOT, GPT, GGT, Alkaline Phosphatase ורמת חלבון ואלבומין. חשוב גם לדעת האם יש בעיות אחרות כמו אנמיה או חסר G6PD (רגישות לפול). כדאי לבצע גם בדיקת שתן כדי לא לעסוק בניחושים לגבי משמעות שינויי הצבע של השתן. רמה מוגברת של אורובילינוגן בשתן רואים במצבים של המוליזה (הרס של כדוריות דם אדומות) אשר יכול להתבטא גם כרמה מוגברת של בילירובין בדם, במיוחד של בילירובין בלתי-ישיר. יעזור לדעת גם האם יש בספירת הדם רמה מוגברת של רטיקולוציטים (תאי דם אדומים צעירים) אשר צריך לבקש במיוחד להוסיף לספירת הדם.