ריטלין עם מום מולד בלב ותת פעילות של בלוטת התריס

דיון מתוך פורום  ריטלין (Ritalin) - תמיכה

08/11/2011 | 18:29 | מאת: זהר

שלום, אני בת 24 ומעוניינת לקחת ריטלין. אני בעלת מום מולד בלב ולאחר ניתוח לב פתוח (ב2004). בניתוח סגרו לי חור בין העליות.אך עדיין יש חור קטן בין החדרים ושני השסתומים בין העליות לחדרים דולפים. כמו כן הנני סובלת מתת פעילות של בלוטת התריס ומטופלת באלטרוקסין 50 מ"ג. האם אני יכולה לקחת ריטלין??

10/11/2011 | 13:42 | מאת: מתמצא

שלום זהר, אם תפקודי בלוטת התריס מאוזנים וגם ניתוח הלב פתר את עיקר הבעיות האנטומיות בלב. סביר שאין מניעה בשימוש בריטלין. מאחר והפרטים המדוייקים על מצב ליבך מוכרים לקרדיולוג/ית מציע לוודא איתם שאכן אין מניעה להשתמש בריטלין