דיבור בלתי פוסק תחת השפעת ריטלין

דיון מתוך פורום  ריטלין (Ritalin) - תמיכה

29/09/2011 | 15:23 | מאת: לואיזה

הבן שלי מאובחן כבעל הפרעת ADHD הוא בן 6, שוקל כ-18 ק"ג, התחיל כיתה א' והוא מסתדר נהדר מחינה לימודית, אבל ההפרעה מקבלת ביטוי חריף באימפולסיביות והיפראקטיביות. הוא בורח מהכיתה, מסרב לשבת במקומו, יושב מתחת לשולחן, ונתקף התפרצויות זעם. אנחנו בשלב של איתור המינון המתאים של הריטלין. נתנו חצי כדור של 10 מ"ג, כדור שלם, כדור וחצי (15 מ"ג) וגם 20 מ"ג. בכל המקרים, ההשפעה היא שהוא מדבר בלי הפסקה, ולא משנה לו אם מקשיבים לו או לא. הוא מדבר לעניין, מספר דברים, מזכיר אירועים מהעבר, סרטים שראה, סיפורים ששמע - הכל בצורה אסוציאטיבית מאוד. מצד שני, הוא נראה נינוח למדי (מעבר לדיבור הבלתי נשלט) אנחנו לא מצליחים להבין מכך האם יש פה מינון יתר, מינון חסר, או שהוא מאלה שריטלין לא מתאים להם.

29/09/2011 | 15:32 | מאת: מתמצא

שלום לואיזה, שאלה מצויינת למי שמרכז עיסוקו ADHD ומי שמכיר את בנך. לא נשמע מדאיג אבל, כאמור, יש להתייעץ עם בעל מקצוע מהתחום הספציפי הזה. גם אם לריטלין השפעת מה על המהלך לא נראה שהוא במרכז התמונה. שנה טובה

29/09/2011 | 15:41 | מאת: לואיזה

וחשבתי שהתגובה של הדיבור הבלתי פוסק יכולה לרמוז האם הוא צריך מינון יותר גדול (30 מ"ג, נגיד) או פחות, או תרופה אחרת.