ריטלין ומינון

דיון מתוך פורום  ריטלין (Ritalin) - תמיכה

29/06/2011 | 18:16 | מאת: נערה

שלום, אני בת 17 ואובחנתי עם הפרעות קשב וריכוז. הרופא תחילה נתן לי ריטלין 10 מ"ג SR ואמר שאם הוא לא ישפיע- שאקח שני כדורים ואכן הם השפיעו לטובה. לאחר שנגמרה הקופסא אמרתי שרק שני כדורים השפיעו אז הוא רשם לי 20 מ"ג SR וכאשר לקחתי כדור אחד הוא לא השפיע עלי כלל, בדיוק כמו כדור אחד של 10. מאז לקחתי מספר פעמים ותמיד אותו דבר. מה הסיבה לכך? כביכול זה אותו מינון לא? פחדתי לקחת שני כדורים של 20, האם זה בסדר? משקלי 58 וגובהי 163. תודה מראש.

29/06/2011 | 19:32 | מאת: מתמצא

שלום נערה, אין הסבר ברור מדוע זה קרה, בהנחה שבשני המקרים מדובר באותו סוג של ריטלין. אפשר לשקול שימוש בסוג ריטלין אחר. את המינון וסוג הריטלין קובע הרופא המטפל

29/06/2011 | 19:55 | מאת: נערה

עשיתי בדיקה נוספת ואמנם אין לי את הקופסה הישנה של ה-10 מ"ג, אך נשארה לי טבליה אחת ומאחוריה כתוב Ritalina 10 mg ועל הריטלין הנוכחי Ritaline SR 20 mg. האם טעיתי והריטלין הקודם הוא ריטלין רגיל? אם כך מה זה אומר (מה ההבדל בין רגיל וSR?) וכיצד הדברים לעיל משפיעים על תשובתך כעת? תודה רבה וסליחה על הבלבול.