אחת ולתמיד-קונצרטה

דיון מתוך פורום  ריטלין (Ritalin) - תמיכה

20/06/2011 | 11:02 | מאת: א.א

התחלתי לקחת אתמול פעם ראשונה קונצרטה אחרי נסיון בטיפול עם ריטלין. הרופא טוען שהוא מחזיק 8-10 שעות בעוד שבפורומים אני רואה שכתוב 12 שעות כמה זה באמת מחזיק? תודה מראש אם זה רלוונטי אני לוקחת קונצרטה 18 מג

21/06/2011 | 02:43 | מאת: מתמצא

שלום א.א, לקונצרטה המכילה, בדומה לריטלין, את החומר מתיל-פנידט, מבנה מיוחד. מבנה זה מאפשר שחרור מיידי של כ- 20% מהחומר וחלק שני המאפשר שחרור מושהה הנמשך 10 שעות. רמת השיא מתקבלת כ- 6-8 שעות לאחר נטילת הקונצרטה. סך ההשפעה הוא כ- 12 שעות - פרק זמן המאפשר למנה אחת הנלקחת בבוקר לכסות את כל שעות היממה בהן נדרש הכיסוי.