רטאלין שפג תוקפה עד מתי אפשר להשתמש?

דיון מתוך פורום  ריטלין (Ritalin) - תמיכה

30/03/2011 | 14:49 | מאת: גילי

שלום, אני מטופל ברטאלין במידת הצורך ,לעיתים 20 מ"ג, ובד"כ 10 מ"ג. מכיוון שאני לא משתמש באופן יומייומי ולוקח פחות מהמינון שנקבע לי (25מ"ג), הצטברו אצלי כמה קופסאות. חלקן פג התוקף עפ"י האריזה ב02/11,03/11,04/11. האם אני יכול עדיין להשתמש בהן?! ואם כן לכמה חודשים אחרי בעצם הן עוד שמישות. אם לא, האם ניתן לקבל עליהן החזר כספי? תודה וככל טוב.

30/03/2011 | 17:18 | מאת: מתמצא

שלום גילי, ראשית, תוקף המוגדר עד 03/11 ו- 4/11, עדיין בתוקף, אף כי לא לזמן רב. התוקף מוגדר ע"י יצרן התרופה בו הוא מתחייב שהתרופה עדיין בשלמותה ושלא התפרקה כתוצאה מתהליכים כימיים שבעקבותיהם אבד חלק מהשפעתה ועלולות היו להופיע תרכובות שונות שתיאורטית, חלקן עשוי להיות רעיל. זה לא בהכרח זהה לכל תרופה. כל מי שמשתמש בתרופה פגת תוקף עושה זאת על אחריותו בלבד.