תלמדו מניסיון!

דיון מתוך פורום  ברית מילה

08/08/2010 | 13:23 | מאת: אמא לשלושה בנים

לילד הראשון שלי עשיתי ברית בלי לחשוב, תינוק בריא, רופא מיומן, לא היו דימומים. 24 שעות אחרי הברית האיבר נראה בצקתי ונפוח, בטלפון הרופא אמר שככה זה תהליך הריפוי וביקש שנבוא לביקורת לאחר שבוע. האיבר הגליד בצורה נוראית, הבשר נדבק והילד שלי נזקק לניתוח תיקון כי הפתח של הפיפי הגליד לא טוב והוא היה צורח כל פעם שהוא היה עושה פיפי. התחלתי לברר מאוחר מידי לילד הראשון אבל במזל לילדים שבאו אחרי. גיליתי שיש המון סיכונים בהליך שנראה כל כך פשוט, שכל המחקרים שמפורסמים בישראל הם מגמתיים ובעד ויש עוד הרבה מחקרים שהם נגד ובכלל בעולם יש מגמה לעצור את המנהג האכזרי הזה כי אין לא שום דבר מועיל אלא רק פגיעה. בנתיים נולדו לי עוד שני בנים, שניהם נשארו עם עורלה. אין להם שום בעיה, האיבר מכוסה ופנימי, לא היו להם שום דלקות ושום ליכלוכים, הם בריאים ומאושרים. כואב לי לראות את אחיהם הגדול מצולק ופגוע ולהגיד לו שעשינו לו טעות בהחלטה ופגענו בו. אני חושבת שזה נורא שרופא ממליץ לעשות לתינוק בריא ניתוח מיותר שאולי אולי יוריד במשהו את הסיכוי שלו להדבק באיידס בגיל הרבה יותר מבוגר וזאת בתנאי שהוא יהיה לא אחראי לשים קונדום.

08/08/2010 | 20:45 | מאת: לילית

לא ברור לי איך הנימוק שמילה מונעת הידבקות באיידס יכול להצדיק מילת תינוקות. לכל היותר הוא יכול להצדיק מילה בגיל ההתבגרות - הבעיה שאז צריך לשאול את הנימול אם הוא מסכים... והוא צריך להיות... המממ... די מזוכיסט כדי להסכים לדבר כזה, מסיבה כזו. הוא יכול במקום זה להשתמש בקונדום או לא לקיים יחסים עם מי שלא נבדק - לא, דוקטור?

27/08/2010 | 00:51 | מאת: רינה

זוהי עוד הודעה הזויה של מתנגדי הברית. הם חבורה של 5 אנשים עושים רעש כאילו היו מיליון אנשים. אף אחד לא שומע להם והם מסתובבים כמו סהרורים ומפיצים סיפורי כזב. יאללה לכו תקדמו כבר..... עם כל השקרים שלכם אין אפילו 160 ילדים יהודים ערלים אז תתקדמו כבר ...............

09/12/2011 | 21:42 | מאת: כנראה האמת כואבת

אני לא מאותם חמישה אנשים (לא יודעת למי את מתכוונת). סתם אמא שקראה קצת לפני ביצוע הניתוח המיותר הזה והחליטה לוותר. הפורום הזה די מזעזע בעיני - שום אזהרות מפני הסיבוכים של ניתוח מיותר להסרת איבר מהגוף. אל תדאגו - לא חוזרת לכאן.

18/12/2015 | 11:32 | מאת: חשבון את יודעת

מביא אותך לעשרות אלפים.

18/01/2011 | 10:51 | מאת: אירית

אני לפניי לידה שנייה ויש לי בן. גם אני החלטתי וזאת לאחר שקראתי מחקרים רפואיים והתייעצתי עם רבנים שונים בארץ על נושא הברית, ונוכחתי לגלות שמעשה זה הוא בגדר מצווה בלבד ואינו תנאי הכרחי להיותך יהודי, המחקרים הרפואיים מראים שאין שום סיבה מוצדקת לחתוך את העורלה וכי יש בה קצוות עצבים והיא בעלת תפקיד חשוב לשמירת הפין. מה גם שנוכחתי לדעת שהרבנים בארץ רואים בפעןלה זו מצווה המוטלת על האב וכי יש בה השלכות חברתיות של מה יגידו ?, אין בפעולה זו שום יתרון רפואי, אנשים מבצעים אקט אכזרי זה בעולל בן 8 ימים ללא כל סיבה ומתוך חוסר ידיעה וחוסר אינפורמציה של למה צריך לעשות זאת?אנשים עושים זאת נטו מסיבה חברתית כי כולם עושים וכך נהוג, בלי לשאול למה? מה הסיבה? ומה ההשלכות? אפשר להסתכל על כך שאלוקים ברא אותנו שלמים ומעשה זה בא להשחית את יצירת האל, מה גם שזה מצווה על פי הדת ושוב אינה תנאי להיות אדם יהודי!!!!!!!

מנהל פורום ברית מילה