אנחנו לא דתיים, השיקולים היחידים שמנחים אותנו האם

דיון מתוך פורום  ברית מילה

14/11/2013 | 21:11 | מאת: לאה

לבצע ברית מילה בבננו (אמור להיוולד בעוד כחודשיים) הם שיקולים רפואיים בלבד. האם יש הכרח רפואי לבצע ברית מילה? מה הוא? האם ברית מילה הוא דבר רצוי מבחינה בריאותית? מה יתרונותיו? האם יש בכך גם סיכונים? מה הם? האם זה נכון מה שאומרים שברית מילה פוגעת בתפקוד המיני ובהנאה המינית גם של הגבר וגם של בת זוגו? האם היתרונות הבריאותיים עולים על הסיכונים? איך ובאיזה גיל עדיף לבצע את ניתוח המילה ובאיזה אופן, כדי למזער את הסיכונים/סיבוכים כתוצאה מכך? מבקשת את חוות דעתך כרופא. תודה

17/12/2015 | 11:03 | מאת: בראייה גלובלית זה מיותר

2/3 מאוכלסיית כדור הארץ ערלה. אין אף ארגון בריאות אחד בעולם שממליץ על הניתוח הזה, אלא כתלות של חברה ותרבות. זאת אומרת, צורך בריאותי אין בניתוח הזה. זה מומלץ על ידי מי שמתפרנסים מזה (גם בארצות הברית) ואילו במקומות שלא נהוג למול יגיעו למסקנות אחרות - זה מפתיע מישהו??! למדו את הנושא בצורה מקיפה ומאוזנת. לי אין אינטרס כלכלי (רק מוסרי) למנוע בריתות.

מנהל פורום ברית מילה