טונה וסושי בהריון

דיון מתוך פורום  תזונה בהריון

05/07/2012 | 11:36 | מאת: רינה

היי אני בשבוע ה6 היום אכלתי סושי כמות לא גדולה האם יקרה לי משהו? בהריון ראשון שלי אכלתי דג סולמון כמות לא קטנה יחסית ולא קרה לי כלום כאילו הקטע זה בגוף האדם או בכמות שאנחנו אוכלים או במה זה תלוי? אותו דבר לגבי טונה בקופסאות שימורים (טונה בשמן) האם מותר לי לאכול ומה היא הכמות המומלצת בשבוע?

07/07/2012 | 14:58 | מאת: מירב שטרנין

הי רינה, הסיכון באכילת סושי הוא באכילת דג שלא מבושל - דג נא!! וכך נשארים עליו חיידקים וזיהומים שעלולים להכנס לגוף ולגרום למחלות. בד"כ כשהדג מבושל - הוא נקי ממזהמים ובטוח לשימוש - בסושיות מכינים גם דגים מבושלים וגם נאים לכן יכולה להיות הדבקה וגם ממשטחי החיתוך. טונה ובכלל דגי ים רצוי לאכול 2 מנות בשבוע. מירב שטרנין, דיאטנית קלינית ומאמנת אישית

מנהל פורום תזונה בהריון