תזונה בהריון
דיון מתוך פורום תזונה בהריון
היי, יש לי מספר שאלות שמטרידות אותי ואשמח למענה. 1.אני בת 35 גובהי 1.65 התחלתי את ההריון במשקל 58 כעת אני בשבוע 24+2 (חודש שישי) ואני שוקלת 67 האם המשקל תקין או שיש חריגה גדולה? 2. אני אוכלת מידי יום יוגורט 0.2 אחוז אני גרה באוסטרליה וכל שאר היוגורטים באחוזי שומן גבוהים אין כאן 3 אחוז ואני לא מסוגלת לאכול האם זה בריא? אני משלבת עם תפוח + 10שקדים+ גרנולה ו2-3 פרוסות גבינה צהובה 3. אני שותה מידי יום כוס וחצי חלב סויה בנס קפה האם מותר לשתות כל יום חלב סויה? אני קוראת באינטרנט המון דעות מנוגדות ואין לי תשובה ברורה 4 ושאלה אחרונה... :-) אם אני שמה במיקרוגל תפו"א וכרובית כ- 10 דקות ואחר כך מעבירה לתנור ל30 דקות האם הויטמינים נשארים? תודה רבה מקרה לב :-)
שלום לך אוסטרלית.... קצב עליה שלך מצוין - עליה של מוצע 0.4 ק'ג לשבוע=9 ק"ג - המשיכי כך. אני מקווה שאת במעקב הריון מקובל - כל הבדיקות לפי ההמלצות של הרופאים במקביל כמובן!!. ניתן לאכול יוגורט גם ב-3% שומן בהנחה ששומני הדם/ כולסטרול תקינים. וגם ניתן לשלב מוצרי סויה ביומיום כאשר הכמות היומית היא כרבע מצריכת סך החלבון שלך!! חימום במיקרו אינו הורס את הויטמינים, בבישול בחום בעיקר ויטמין C נפגעים אך באופן חלקי. גם בישול בכמות גדולה של מים ו/או חיתוך הירק לחתיכות קטנות - גורם לאיבוד של ויטמינים. בהצלחה בהמשך מירב שטרנין, דיאטנית קלינית ומאמנת אישית