מאד לחוצה
דיון מתוך פורום תזונה בהריון
בעלי הכין מאכל שמכיל כרעיים קפואים של עוף שתאריך התפוגה שלהם חל באפריל של שנה הבאה. רק לאחר שהכין ואכלנו, עברתי ליד האריזה (הוא הונח על קלקר צהוב ועטפו אותו בניילון) וראיתי שהיה חור בניילון שלא נראה שנוצר כשבעלי פתח את האריזה. אני לא יודעת עם נקרע עוד בחנות או בדרך הביתה, אבל הקפאנו את הבשר, וכשהוא הכין אותו הוא שטף אותו היטב ובישל אותו טוב טוב, האם יש חשש לזיהום או חיידק או נגיף כלשהו?
הוא בישל את העוף בתוך מים כשעה על אש קטנה, האם זה מספיק כדי להרוג את כל החיידקים? למרות שבסוף הוא הוסיף ספגטי וחיכה שזה יספוג את המים, האם המים יכולים להכיל שאריות של חיידק?
אני מצוטטת כאן את ההנחיות של משרד הבריאות בנושא זה - זה המידע שאני מתבססת עליו בנושא הנ"ל - אנא קיראי ושימי לב שבישול בד"כ קוטל חיידקים לכן הוא חשוב. 15. יש להימנע מבשר, עוף, דגים וביצים שלא בושלו או שבושלו באופן חלקי בלבד אכילת מוצרי בשר, עוף, דגים וביצים לא מבושלים אינה מומלצת בתקופת ההיריון. תהליך הבישול משמיד את החיידקים והטפילים בבשר, בעוף ובדגים. אכילת בשר לא מבושל או מבושל חלקית עלולה לחשוף את האישה למחלות כגון: ליסטריוזיס וטוקסופלסמוזיס (toxoplasmosis), שהן מחלות נדירות, אך עלולות לגרום לפגיעות קשות בעובר. חיידק הסלמונלה, העלול להימצא במוצרי עופות ובביצים לא מבושלות, גורם לשלשולים קשים ואף להתייבשות. מזון המבושל די צורכו משנה את צבעו המקורי וכך ניתן לדעת בוודאות שבושל כראוי. חשוב לזכור: מומלץ לאכול רק סוגי בשר, עוף, דגים או ביצים שבושלו כראוי ושינו לגמרי את צבעם. יש להקפיד שסטייקים, נקניקיות ובשר טחון הנצלים "על האש" יעברו צלייה כראוי. מוצרי בשר, עוף ודגים שאינם מומלצים למאכל בתקופת ההריון: דגים מעושנים ומשומרים שלא עברו תהליך בישול בעת הכנתם כגון: לקס, סלמון מעושן, הרינג, לקרדה. ממרחי דגים בשמנת או במיונית. מאכלים שאינם עוברים תהליך בישול, כגון: סושי עם דג, פאטה כבד, סרטן וצדפות אינם מומלצים. שימי לב שהסכין שנגעה בדגים עלולה להעביר חיידקים ולכן אכילת סושי צמחוני במסעדה המכינה גם סושי עם דגים אינה מומלצת. נקניקים ובשרים קרים כגון פסטרמה שלא עברו תהליך עישון חם אינם מומלצים.