סידן בהריון
דיון מתוך פורום תזונה בהריון
היי.אשמח לעזרתך. אני בשבוע 12.ידוע לי שיש לצרוך הרבה מוצרי חלב אשר בהם מצוי הסידן,אבל לצערי אני סובלת מאלרגיה ללקטוז, אמנם לא חמורה,אבל נמנעת מאכילת מוצרי חלב. אני מסוגלת לאכול מעדן אחד ביום וגבינה לבנה בלי שזה יזיק לי,אבל אני יודעת שכרגע זה לא מספיק.שמעתי שכדורי סידן הנמכרים בבתי מרקחת עלולים לגרום לעצירות,ואני גם ככה לוקחת ברזל שגורם לזה. מה עליי לעשות? האם בחלב סויה יש כמות סידן כמו חלב רגיל? האם שקדים טריים או קלויים מומלצים?
רינת שלום, תיקון קטן למינוח - הבעיה נקראת "איסבילות ללקטוז".אכן יש כמות ש"נסבלת" פר ארוחה, כלומר הגוף יכול לפרק כמות מסוימת של לקטוז בכל פעם והכמות משתנה מאדם לאדם. כפי שסיפרת , במידה ואת יכולה "לסבול" גבינה ומעדן- הייתי ממליצה לך לחלק את מוצרי החלב שהם דלים יחסית בלקטוז על פני הארוחות - כגון - גבינות קשות - ריקוטה, צפתית, גבינות צהובות- מכילות כמות גדולה יחסית של סידן ודלות בלקטוז. כמות הסידן היומית לגיל 19-50 היא 1000מ"ג, בידקי וחשבי - סביר להניח שלא תזדקקי לתוסף סידן. מירב