תזונה בתחילת הריון

דיון מתוך פורום  תזונה בהריון

30/11/2011 | 14:40 | מאת: דורית

שלום רב, אני בת 39, גובה 1.68, משקל 70 ק'ג. בשנים האחרונות משקלי היה 64 בערך ובחצי שנה האחרונה עליתי 10 ק'ג ל-74. התחלתי לרדת במשקל. ירדתי ל-70 וגיליתי שאני בהריון, בשבוע 5. תזונה יומית ממוצעת שלי: בבוקר: 100 מיל' יוגורט ביו 3% כף גדושה גרנולה עם שקדים ואגוזים כפית דבש ביניים: תפוח צהריים: 4 פרוסות לחם מלא קל עם חומוס סלט מרק ירקות אחה'צ: קלמנטינה ערב: ביצה קשה סלט גבינה לבנה 5% 2 פרופות או 2 פריכיות אורז בסופש בצהריים עוף עם פחממה. האם אני יכולה להמשיך עם התפריט הזה בלי ליצור מחסורים? כמה אני צריכה לעלות בהריון אם התחלתי אותו בעודף של 6 קג'? תודה מראש

30/11/2011 | 21:29 | מאת: מירב שטרנין

דורית שלום, לפי נתוני המשקל והגובה שלך הBMI שלך תקין כעת -25. עליך לעלות 11-16 ק'ג, להריון עם עובר יחיד. יש צורך להתיעץ עם דיאטנית מאחר והתפריט אכן חסר .לפי בדיקה מהירה נראה חוסר ב- סידן, ברזל ואף קלוריות.... בהצלחה.

מנהל פורום תזונה בהריון