איקרא במיונז? גבינות ברי וקממבר?
דיון מתוך פורום תזונה בהריון
שלום מירב, אני מאוד סובלת מחוסר דג מלוח! רציתי לשאול, מה אפשר לאכול מדגים מלוחים? האם מותר לפחות לקנות איקרא הרגילה הוורודה עם מיונז, שמוכרים בכל הסופרים? אני מבינה שלא צריך לאכול טונות, אבל אולי קצת, פעם בשבוע? עוד שאלה נוספת לגבי גבינות שמייצרים בארץ: קממבר וברי, הסתכלתי והיה רשום שהן עשויות מחלב מפוסטר. האם זה מספיק ומותר לאכול אותן? תודה רבה
הייתי רוצה להמליץ למשרד הבריאות לרשום על המאכלים: מומלץ או לא לנשים בהריון. לפחות על חלק מהם, למאכלים שלגבם יש שאלות בפורום הזה, כמו מאכלים מדגים, נקניקים שונים, גבינות מיוחדות.
עם הגבינות אין בעיה, זכרי לא לאכול כמויות כי הן בעלות אחוזי שומן גבוהיים והרבה קלוריות. לגבי האיקרא. ברגע שזה סלט קנוי וארוז בקופסא ולא כזה שקנית במעדניה לא נראה לי שאמורה להיות בעיה. ביצי הדגים להערכתי אינן טריות אלא עברו סוג של בישול.