אגוזים - ריסוס /ערך תזונתי

דיון מתוך פורום  תזונה בהריון

16/11/2010 | 22:02 | מאת: ליאת

שלו מירב, אני מרבה לאכול אגוזים - בעיקר באפייה ובסלטים - פקאנים ומלך. שתי שאלות לי: האחת - שמעתי שאגוזים, יחסית לפירות אחרים, סופגים כמות רבה במיוחד של ריסוס בשל שיטת הריסוס הריוסס האגרסיבית הננקטת הישר לתוך שורשי העץ. האמנם? האנם לאור זאת אכילה מרובה של אגוזים יכולה להזיק? ושאלה שניה - האם הערך התזונתי של האגוזים נפגע במהלך אפיה? תודה רבה!

18/11/2010 | 21:05 | מאת: מירב רבר

שלום לך לא ידוע לי על בעיה של ריסוס ואגוזים. באגוזים יש חומצות שומן שחלקן יכולות לעבור חימצון ולהיפגע מחום אבל סה"כ נראה שכל עוד את לא קולה אותם מאוד אלא משתמשת לסלטים מאפים וכו' לא צריכה להיות בעיה והערך התזונתי יישמר.

מנהל פורום תזונה בהריון