סלמונלה וליסטריה

דיון מתוך פורום  תזונה בהריון

31/12/2015 | 23:22 | מאת: מאיה

שלום. קניתי בשר טרי ובאותו יום הקפאתי אותו. לאחר שבוע הפשרתי אותו והכנתי קציצות בשר מבושלות( התבשלו כשעתיים) העברתי את האוכל המבושל למקרר ולאחר יומיים במקרר את שאריות קציצות הבשר הנבושלות הקפאתי. לאחר יומיים הפשרתי, חיממתי במיקרו ואכלתי. האם מותר או יכול לגרום להווצרות חיידקים? אני שואלת כי 36 שעות לאחר האכילה של האוכל שהקפאתי החלו כאבי בטן ואני מפחדת מאד מההריון. שבוע 30. תודה

לקריאה נוספת והעמקה
03/01/2016 | 09:14 | מאת: שולמית ציגלר איטלסון

במקרה של כאבי בטן יש לפנות לרופא. לגבי שימור הבשר במקפיא ובמקרר הסכון לזיהום קטן אין בעיה עם קציצות שבושלו מבשר שהופשר והוקפא אך מומלצ לעשות זאת בסמוך לבישול.

מנהל פורום תזונה בהריון