אוכל קר
דיון מתוך פורום תזונה בהריון
אני בשבוע 17 להריון ואשמח לייעוץ. אני מאד חוששת מחיידקים במזון העיקר ליסטריה וטוקסופלזמה. 1. האם מותר לאכול בהריון סלט תפוחי אדמה וביצים ללא מיונז? תפוא והביצה בושלו. התקררו במקרר ונחתכו. כלומר הסלט נאכל קר. 2. כמו כן, האם בשר טרי שנקנה, נוקה, הומלח ובושל למשך שעה לפחות ( מיטבולס) יכול עדיין להכיל חיידקים מסוכנים? ידוע שליסטריה לא מושמד בחום. איך יודעים שהבשר תקין? הוא נקנה בסניף מגה והיה שם במקרר ומיד לאחר קנייתי שמתי אותו לילה במקרר ולמחרת בישלתי. תודה רבה ושבת שלום
לקריאה נוספת והעמקה
את נוהגת נכון בבחירת המזון לכן אין חשש לזיהום סלט תפוחי אדמה שמרכיביו בושלו אין כל בעיה קניית בשר ברשתות שיווק גדולות מבטיחות בדכ בשר טרי. לגבי עוף יש להקפיד לקנות טרי להשתמש מיד או להקפיא עד השמוש