התיעצות
דיון מתוך פורום תזונה בהריון
ערב טוב, קצת ארוך.... מודה מראש על תשובות! אז ככה: לאורך כל ההריון אני מאוד מקפידה על האוכל שאני אוכלת, ומטעמי זהירות לא אוכלת כלל במסעדות, בתי קפה וכו', אלא רק אוכל שאני הכנתי או אוכל שהוא ארוז ומחברות מוכרות. ניתן להגדיר את ההתנהגות שלי קצת קיצונית, אבל כבר קרו מקרים, שאפילו אחרי אכילת מרק במסעדה אישה הריונית חטפה זיהום קשה. יש לי עוד מעט אירוע מאוד חשוב ואני, מצד אחד, מאוד רוצה להינות ממנו, ומצד שני, מפחדת לחטוף איזה זיהום עקב סלמונלה, ליסטריה וכו', כי הרי מספיק שהכלים לא נשטפו כמו שצריך או שהאוכל הוכן על משטח בו הוכן גם אוכל שלא עבר קודם בישול, וניתן לחטוף את הזיהום. 1. האם במידה ואכן האוכל יהיה מזוהם, יהיו לי בהכרח תופעות כגון הקאות ושלשוים, או שיש אפשרות שאני אפילו לא אדע על כך ועל הפגיעה שהתרחשה בתינוק? 2. האם במקרה של זיהום המלווה בתסמינים, ניתן לטפל באנטיביוטיקה, למשל? קראתי שלא פעם זה גם עלול להסתיים בהפלה... 3. האם אם יש ספק כלשהו, אפשר לבדוק זאת ע"י בדיקת דם בקופת חולים? 4. האם ללכת לאירוע ולנהות מהאוכל הטעים, תוך הקפדה על אמצעי זהירות (לא לאכול סושי, פטה כבד וכו'), או שבכל זאת עדיף להימנע? אני רואה המון נשים בהריון שאוכלות במסעדות ותוהה האם אני לא מגזימה עם הזהירות שלי...
נכון את קצת קיצונית בהקפדה שלך .ברוב אולמות הארועים יש פיקוח על האוכל המוגש ולכן אפשר לסמוך עליהם ברוב המקרים עם זהירות הגיונית שלך לגבי מזונות שאינם מבושלים. שאלות על טיפול בזיהום אפשרי (שהוא נדיר בדכ ) יש להפנות לרופא