שאלות
דיון מתוך פורום תזונה בהריון
שלום! אני בהריון ורוצה לאכול דברים עם ברזל. 1)אלו מוצרי מזון עשירים בברזל שכדאי לי לאכול? 2)אני יודעת שבשר בקר עשיר בברזל והבנתי שגם בפטרוזיליה יש לא מעט ברזל אבל קראתי באיזשהו מקום שפטרוזיליה, למרות שיש בה ברזל, כשהיא נאכלת ביחד/בסמוך למוצרי מזון אחרים העשירים בברזל, היא פוגעת בספיגת הברזל ממוצרי מזון אלו. האם זה נכון? כלומר, כשאני מכינה קציצות מבשר בקר, האם עדיף שלא אשלב פטרוזיליה בתוך הקציצות כדי שהפטרוזיליה לא תפגע בספיגת הברזל מהבשר? תודה.
המזונות העשירים בברזל הם בקר, עוף הודו ודגים.הברזל נמצא גם במקורות מהצומח כגון קטניות פרות יבשים ועוד. בפטרוזיליה וירקות אחרים ישנם חומרים בינהם פיטטיים שעשויים לפגוע בספיגת ברזל ממקור צומח. אין להם השפעה גדולה על ספיגת ברזל ממקורות מן החי, כך שאיני רואה בעיה להוסיף כמויות סבירות של פטרוזיליה לקציצות.