וולטרן ונוגדי דיכאון, מה מותר מה אסור?

דיון מתוך פורום  וולטרן (VOLTAREN)

29/05/2010 | 12:48 | מאת: ישי בן-שימול

האם מותר להשתמש בוולטרן (כדורים, משחה או נרות) בזמן לקיחת נוגדי דכאון כגון Lustral או סרטרלין וכו'. במקרה והתשובה שלילית, האם יש איזושהי משחה אנטי דלקתית המותרת בשימוש, בזמן לקיחת תרופות אנטי דכאוניות המוזכרות? בתודה מראש ישי

01/06/2010 | 15:49 | מאת: אליאס טאנוס

ישי שלום, לפי המקורות שבידינו אתר-MICROMEDEX- ישנה אינטראקציה בין תרופות נוגדות דיכאון ממשפחת ה-SSRI כגון סרטלין (לוסטרל), לבין וולטרן – כדורים או נרות, אך לא עם וולטרן ג'ל. שימוש בו זמנית ב- DICLOFENAC (וולטרן, אביטרן, ביטרן, קטאפלם- שמות מסחריים), ונוגדי דיכאון ממשפחת ה- SSRI, מגבירים את הסיכון לדימום. סיכון שלעצמו קיים גם בשימוש ב- DICLOFENAC לבד. אין איסור לגבי השימוש יחד, אך יש להיזהר בזמן השימוש. בברכה,

מנהלי פורום וולטרן (VOLTAREN)