מתיחת ירכיים ומתיחת בטן

דיון מתוך פורום  ניתוחים פלסטיים להסרת עודפי עור

31/12/2009 | 23:02 | מאת: מיכל

שלום, שמי מיכל בת 37. אני אחרי ניתוח טבעת שבוצע ע"י ד"ר אבינוח לפני כשנה וחצי והשלתי ממשקלי כ 47 ק"ג. הייתי ביעוץ אצל דר' בני מייליק מאיכילוב לגבי ניתוח למתיחת ירכיים ומתיחת בטן הקפית ואני שוקלת לעבור ניתוח שכזה. ד"ר מייליק המליץ לי לעבור את שני הניתוחים ביחד. בנוסף התיעצתי עם מטופלים שעברו את אותו תהליך אצל ד"ר מייליק אשר היו מאד מרוצים והמליצו לי לעבור את הניתוח המשולב. ברצוני לשאול האם למיטב הבנתך מומלץ לבצע את הניתוחים האלה בצורה משולבת או שיש אפשרות לבצע כל ניתוח בנפרד. תודה ולילה טוב, מיכל

שלום מיכל, כל הכבוד על הירידה המוצלחת במשקל.לא ממש הבנתי משאלתך האם מדובר במתיחת בטן בלבד או שהכוונה ב"מתיחת בטן היקפית" הנה גם תיקון של הירך הצידית והעכוז. ולכן ברשותך ארחיב מעט בתשובתי. באם שני האזורים אותם את רוצה לתקן הנם רק הבטן והירכיים הפנימיות, הרי ניתן לתקנם בו זמנית. ניתן גם לפצל הניתוחים אם זהו רצונך. לעיתים ריפיון העור במרכז הגוף רחב יותר, וזה כולל גם רפיון של הירך החיצונית והעכוז ואז הניתוח המתאים משלב למעשה מתיחת בטן, מתיחת הירך החיצונית ועיצוב עכוז (ניתוח שונה ממתיחת בטן). במקרה כזה, אם קיימת בעיה גם בירך הפנימית, אני מעדיפה לבצע את מתיחת הירך הפנימית בשלב מאוחר, משום שכווני המשיכה של הירך הצידית והפנימית הנם מנוגדים ועלולים להפחית את אפקטיביות המתיחה. אולם, קיימות דעות שונות וגישות שונות ומבנה גוף שונה לכל מטופל, ומה שחשוב להצלחת הטיפול הניתוחי הנה קודם כל בחירה נכונה במנתח המבצע ניתוחים אלו לעיתים קרובות. שיהיה בהצלחה!

מנהל פורום ניתוחים פלסטיים להסרת עודפי עור