חזה גדול ונפול

דיון מתוך פורום  ניתוחים פלסטיים להסרת עודפי עור

26/11/2012 | 09:17 | מאת: ג'ול

שלום ד"ר פרידמן, אני בת 58 במשקל 68 ק"ג עם חזה במידה F 38. תמיד היה לי חזה גדול אך במידה D או DD והסתדרתי עם זה די בשלום. בשנה האחרונה החזה נפול וכבד ולוחץ בעיקר בכתפיים. אני שוקלת לעשות ניתוח אך די פוחדת כי שמעתי שזה ניתוח קשה. השאלה שלי האם בחזה בגודל שלי ניתן להוריד רק מהצדדים ולא לגעת בפיטמות כי כל הורדה ולו קטנה אפילו במספר אחד תסייע לי. בנוסף האם ניתוח כזה מצריך הרדמה מלאה או אפשר לעשות זאת בהרדמה מקומית. לתשובתך אודה ג'ול

שלום ג'ול, ניתוח הקטנת חזה אינו ניתוח קשה באופן יחסי שכן מטפל ברקמות שטחיות. גם הכאבים הנם קלים יחסית וקצרי מועד. מובן שהליך ההחלמה הנו אישי ומשתנה בין מטופלת ומטופלת. לאור תאורך ברור שיש לבצע הקטנה ועיצוב של החזה, הכולל גם הקטנה של העטרה במידת הצורך. הפטמות והעטרות מועלות למיקום אטרקטיבי יותר .ההליך מבוצע בהרדמה כללית. מטופלות רבות בגיל השלישי פונות לבצוע ניתוח זה בדיוק מהסיבה אשר ציינת. בהצלחה!

מנהל פורום ניתוחים פלסטיים להסרת עודפי עור