ועדה רפואית לפני ניתוח פלסטי

דיון מתוך פורום  ניתוחים פלסטיים להסרת עודפי עור

25/06/2012 | 16:54 | מאת: שרה

שלום רב, אני שנתיים וחצי אחרי ניתוח מעקף קיבה ורזיתי 75 ק"ג. הייתי בועדה של "מכבי" להסרת עודפי עור וקיבלתי תשובה שלילית לגבי השתתפות הקופה בטענה שהפגמים הם אסטטים קלים שלא מצריכים התערבות כירורגית. נשגב מבינתי, לא מבינה, איך הם הגיעו למסקנה הזאת (למרות שזה מחמיא לי-אני בת 58!) לדעתי, לא באתי מוכנה לועדה זו, ומכבי קמצנים/רעים בנושא זה. רציתי לשאול אותך, באיזה מסמכים וחוות דעת אני צריכה להצטייד בהגשת הערור (אפשרו לי להגיש עירור). מאיזה רופאים כדאי להביא חוות דעת. אודה לך מאוד על התשובה.

שרה שלום, חשוב להצטייד בהמלצת כירורג פלסטי, רופא משפחה ואף רופא עור, במידה וטופלת בדלקות תחת קפלי העור. אני גם ממליצה למטופלים לצלם את אזור הדלקת תחת קפל העור, במידה וקיימת, על מנת להציג זאת לועדה.בהצלחה!

30/06/2012 | 09:59 | מאת: שרה

שלום רב ד"ד טלי פרידמן ותודה עת תגובתך. את כל מה שאמרת - כבר עשיתי. דווקא אלו הם דברים בסיסיים שאיתם כן ניגשתי לועדה.הבאתי חוות דעת משני פלסטיקאים ומרופא המשפחה. דלקות עור אין לי ולא היו ולכן לא הייתה לי סיבה להביא חוות דעת מרופא עור. הצגתי לוועדה, בנוסף לחוות הדעת , את עצמי. התבקשתי להתפשט וזאת אכן עשיתי. וכבר נאמר ש"אין טוב כמראה עיניים"... אני שואלת אותך -יש לך ניסיון וראית "מנותחים" ו"מנותחות" בטח בכל קשת הגילאים... - אשה כמוני בת 58 שירדה יותר מכפול ממשקלה, גם בלי שאת רואה אותי - מה צפוי שיהיה מצבה? האם הנימוק של הועדה לסרב על "פגמים אסטטיים קלים" נראה לך בכלל הגיוני? אם אכן כך - הרי שאני תופעת טבע בפני עצמה :-) או יותר נכון "תופעה על טבעית"... לדעתי הבעיה היא קופת חולים מכבי. אני גם טרחתי ושוחחתי עם מנותחים אחרים לאחר שמכבי סירבו לי - חזרתי לאלו ששוחחתי איתם ומצאתי שרק מנותחי מכבי נתקלים בבעיה או בעיות. מנותחי קופות חולים אחרות - בכלל לא עברו ועדה. אפילו נתקלתי במנותח שסידר לעצמו את כל הניתוחים בקופ"ח כללית באמצעות הפקס... גם כשנגשתי לניתוח המעקף הייתי כל כך שמנה וממש "חולה" ובתהליך האישור לניתוח המעקף עצמו, לפני שנתיים וחצי, קופ"ח מכבי הערימו עלי קשיים בלתי סבירים. כדי לאשר את הניתוח נאלצתי להגיע גם לרופא המנהלי של מכבי. המתנתי חודשים רבים ל"תור" לפגוש אותו והוא זה שלבסוף אישר לי את הניתוח. קופת חולים מכבי פשוט הכניסו את החיים שלי ל HOLD. נראה לי שיש במכבי חשיבה אסטרטגית בנושא חברי קופה מבוגרים. נראה כאילו קופ"ח מכבי חושבת שממילא אנחנו המבוגרים על סף מוות או סיום החיים ולכן אסטרטגית יש לה עניין לא להשקיע במבוגרים שבחבריה. מבוגרים לא צריכים להיות לא רזים ולא יפים... הם כבר סיימו... אין לקופה סיבה להשקיע באיכות החיים של המבוגרים שבחברים. כבר נרמז, אם כי לא נאמר לי במפורש, ש"בגילך למה את צריכה את זה?" באופן פרטי אין לי את האמצעים הכלכליים לעבור את הניתוחים האלו וגם לדעתי אני לא צריכה לעשות את זה "פרטי" אם יש בקופה או בקופות חולים אחרות מנותחים אחרים שכן מקבלים את הניתוחים האלו על חשבון הקופה. אני בת 58, אלמנה. מחפשת זוגיות וקופת חולים מכבי ממש מתעללים בי באכזריות, מונעים ממני להמשיך את החיים ולמצוא זוגיות. שכן כמו שאני נראית לאחר הורדה של 74 קילו - לא צריך הרבה דמיון להבין שלא אוכל למצוא זוגיות... שלא לדבר על העובדה שעודפי העור הם מטרד בלבוש היום יומי - אני חייבת לבחור בגדים שמסתירים, ללבוש שכבות (טייצים ומחטבים) מתחת לבגדים בארצנו החמה מאוד והלחה. בוודאי תוכלי להבין עד כמה זה קשה ולא הגיוני.אני יכולה ללבוש בגדים רק עם שרוולים עד המרפק שלא זמינים בכל חנות. אני מבינה שאין לך עצה בשבילי מעבר למה שכתבת לי ולכן כתבתי את כל זאת על מנת שחברי קופת חולים מכבי אחרים יקראו ויצאו מהקופה. למען "יראו ויראו". ושאם יש כאלו ששוקלים להכנס לקופת חולים מכבי - שיחשבו עשרות פעמים. שיידעו שהם לא במקום הנכון ושכל הפרסומות של מכבי הן פרסומות שווא לא אמיתיות. תודה רבה לך על ההתייחסות ואם בכל זאת יש לך עצה או רעיון להחכים אותי - אני אהייה אסירת תודה :-)

מנהל פורום ניתוחים פלסטיים להסרת עודפי עור