שאלה

דיון מתוך פורום  ניתוחים פלסטיים להסרת עודפי עור

10/01/2011 | 22:29 | מאת: רויטל

שלום ד"ר! לפני שלושה שבועות עברתי ניתוח להגדלת חזה, באזור הכפל התת שדי הוכנסו שתלים מסוג סיליקון. כתוצאה מכאבים והפרשות חזקות באזור התפרים בוצעה בדיקת תרבית של הנוזל המופרש מין הגוף ואובחן חיידק מסוג פסאודומונוס האורוגונוזה. קיבלתי טיפול אנטיביוטי של תרופה בשם ציפרופלוקסין במינון של 500 mg . לאחר 6 ימים שאני נוטלת את התרופה ההפרשות פחתו אך עדיין אני סובלת מכאבים חזקים ונפיחות. האם ניתן להתגבר על החיידק באמצעות הכדורים? מה הטיפול הרצוי ביותר למקרים כאלה? תודה

שלום רויטל, במקרה של זהום לאחר ניתוח הגדלת שדיים ניתן לטפל בטיפול אנטיביוטי פומי או דרך הוריד, בהתאם לחומרת הזהום וסוג החידק בתרבית. עושה רושם שאת מגיבה לטיפול התרופתי, אולם עדין קיימות תלונות המצביעות על בעיה מסויימת בשד. אני ממליצה שתפני לבקורות תכופות אצל המנתח, אשר צריך לעקוב אחר התהליך ותגובתך לטיפול, וידע להחליט על התערבות נוספת על פי הצורך. אני מאחלת לך החלמה מהירה!

מנהל פורום ניתוחים פלסטיים להסרת עודפי עור