הקטנת חזה והרמה

דיון מתוך פורום  ניתוחים פלסטיים להסרת עודפי עור

04/10/2010 | 11:06 | מאת: דינה

שלום לך, רציתי בבקשה לדעת לגבי ניתוח להרמה והקטנת חזה אני אחרי שתי לידות וכל לידה החזה שלי גדל עוד ועוד ועכשיו אני בDD ומרגישה שמאוד כבד לי. השאלה שלי אם אני אוכל להניק בהמשך ואיזה סוג של חתח יהיה לךי כי אני מאוד לא רוצה חתח סביב הפיטמה אלה מתחת לחזה. מה הסיכונים בניתוח כזה וכמה זמן החלמה? מודה לך מאוד

בניתוח הקטנת חזה מסירים רקמת שד עודפת, ומעצבים את רקמת השד שנותרת מאחור על מנת ליצור שד צעיר ואטרקטיבי. כל עוד נשאף להרים את העטרות, יהיה צורך בצלקות סביבן. הסיכונים הקיימים בניתוח אינם שכיחים וכוללים דמום, זהום, אסמטריה, הפרעות ברפוי פצעי הניתוח ועוד. עם זאת, ניתן לומר שזהו אחד מהניתוחים האסתטיים עם שעורי שביעות הרצון הגבוהים ביותר. החלמה כשבוע.

07/11/2010 | 21:45 | מאת: שרונה

לא לזלזל במומחיות שלך ד"ר - אבל ההחלמה היא ממש, אבל ממממששש לא שבוע. אני היום חודש אחרי ניתוח הרמה ללא הקטנה (למרות שבעיקרון כל ניתוח הרמה הוא גם בעצם הקטנה - אבל המטרה שלי היתה להרים ולא להקטין). אני יכולה לומר בפה מלא שההחלמה לא הסתיימה, וככל הנראה תימשך עוד חודשיים - כלומר כ-3 חודשים לאחר הניתוח. ואם את שואלת - מה זה נקרא אצלה החלמה? אז הרשי לי לפרט: דימומים, הפרשות, כאבים, גירודים..... צריך ללכת עם חזיית ספורט חודש ובתוך החזייה לשים פדים או רפידות שיספגו את ההפרשות. בנוסף החתך שמתחת לחזה נראה מזעזע, זה ממש כמו פצע פתוח... ואם את תוהה לעצמך אם עשיתי את הניתוח אצל איזה רופא מהשוק אז ממש לא, נותחתי אצל ד"ר קליין שהוא נחשב הרופא מספר 1 בארץ, ואני בביקורת ובמעקבים כל שבוע אצלו. אז אם מישהו מעוניינת לדעת האם כדאי לעשות את הניתוח הזה, התשובה שלי היא שכדאי לחשוב על זה טוב טוב!! אי אפשר לדעת איך הצלקות יצאו, הן נראות מזעזע ב-3 חודשים הראשונים, אדומות כהות ומפחידות, ואין דרך לדעת אם תהיה אח"כ צלקת כלואידית או לא. וזו חוות דעת שלי כמישהי שרוצה את הניתוח הזה כבר מגיל 16.... בהצלחה.

מנהל פורום ניתוחים פלסטיים להסרת עודפי עור