מבחנים פסיכודיאגנוסטיים - פסיכולוגיים

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה משפטית

19/02/2010 | 00:10 | מאת: דניאל

שלום רב, אשמח לקבל הסבר קצר מהם המבחנים וכיצד הם מתבצעים? בברכה, דניאל

דניאל שלום אבחון פסיכודיאגנוסטי מספק הערכה כוללת ומקיפה על האישיות של האדם, תוך ניסיון להבין באופן מעמיק את מצבו דרך שיחה ודרך מבחנים. האבחון כולל: 1) ראיון קליני, 2) הערכת אינטליגנציה ובדיקת כישורים ספציפיים כמו זיכרון, חשיבה לוגית, תפיסה מרחבית וכו', 3) מבחנים השלכתיים מהם ניתן ללמוד על עולמו הרגשי של הנבדק: התכנים שמעסיקים אותו, הדימוי העצמי שלו, יחסיו הבין-אישיים ועוד. בסיום האבחון מתקבלת תמונה רחבה על האדם, הכוללת את הכוחות שלו, הקשיים שלו, הערכת יכולת התפקוד שלו בפועל והבנה של עולמו הפנימי. המבחנים משמשים לצרכים שונים כגון אבחונים למסגרות שונות, במהלך טיפול פסיכולוגי וכד'

מנהלי פורום פסיכיאטריה משפטית