קיצבה מיביטוח לאומי

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה משפטית

22/01/2010 | 10:56 | מאת: ח

שלום אני התחלטי טיפול פסיכיאטרי ליפני שבועיים אבל אני באמת סובלת כבר המון שנים מידיכאון חוסר מוטיוציה אם עליות לתקופות מאד קצרות כמו למשל בעבודה,ולאחר מיכן נפילות מאד הרוכות,אני גם סובלת מאובססיה,גם כבר שנים מה שגורם לחוסר ביטחון ודמוי עצמי נמוך,רק אכשיו התחלטי טיפול כי חשבתי שאני אצליך להיתמודד לבד אבל זה כניראה לא הולך, אבל העינין העיקרי שאני ניגשת לפורום זה שאני כבר שנים רוצה להשכיר דירה,אני חיה על חשבון אמא שלי (גרושה 3 פעמים) ואנחנו כל היום במריבות היא ואחיות שלי פוגעות בי המון ומעבירות עלי הרבה ביקורות, אפשר לומר שאני מרגישה די נכוטה במישפחה,בקיצור נורא רע לי בבית ואני חושבת שכשתהיה לי דירה משלי אני אוכל ליבנות את עצמי הרבה יותר ואולי גם להיתגבר על האובססיה והדיכאון הרבה יותר ומיכיון שאין לי עבודה מסודרת ושום דבר לא הולך לי בחיים האלה חשבתי לגשת לביטוח לאומי השאלה היא כמה זמן אני צריכה להיות בטיפול פסיכיאטרי כדי שאוכל לקבל אישור רפואי,והאם ביכלל יסכימו לתת לי כיצבה במצב כמו שלי?.....שככתי גם לציין שאני סובלת מדיספפסיה שמיתבטת בחוסר תאבון,כאב באזור הקיבה,וקשיים בנשימה כבר 4 שנים תודה מראש

22/01/2010 | 11:01 | מאת: ד"ר אילן טל

אנו מציעים לך לפנות לביטוח לאומי ולהתחיל את התהליך שם, אין צורך להיות בטיפול פסיכיאטרי קבוע זמן רב, ניתן להיעזר בחוות דעת פסיכיאטרית המיועד לביטוח לאומי ושאינה דורשת טיפול ארוך אלא הערכה קצרה

22/01/2010 | 11:03 | מאת: ח

זאת אומרת שגם אם אני לא לוקחת כדורים בסיכיאטרים ואם אני לא בטיפול ביכלל,עדין יש סיכוי שיתנו לי כיצבה? והאם הפסיכיאטר של ביטוח לאומי מטפל במטופלים שמגיעים אליו גם בשיחות וגם במתן כדורים? תודה

מנהלי פורום פסיכיאטריה משפטית