חיוב טיפול

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה משפטית

20/01/2010 | 20:26 | מאת: רינת

האם ניתן לכפות טיפול רפואי מציל חיים עבור חולה דכאון מתפקד שמסרב לקבל את הטיפול מכיוון שאינו מעוניין בחיים ובעל תובנה למצבו? האם אין כאן פגיעה בחופש הפרט?

שלום רב, החוק לטיפול בחולי נפש מגדיר כי רק אנשים אשר סובלים ממצב פסיכוטי ובגללו הם מסוכנים לעצמם ולסביבתם, הם מועמדים לטיפול בכפייה. כלומר, גם במקרה של אנשים הסובלים מדיכאון, שאינו פסיכוטי, או שאינם סובלים מדיכאון בכלל ורוצים להתאבד לא ניתן לאלץ אותם לקבל טיפול. בברכה, ד"ר אילן טל

27/01/2010 | 20:54 | מאת: רינת

תודה רבה, נשמע מעודד.

מנהלי פורום פסיכיאטריה משפטית