שאלה

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה משפטית

28/12/2009 | 23:54 | מאת: נעמי

היי, רציתי לדעת - אני בת 26, מוכרת למערכת הפסיכיאטרית מ2 אישפוזים מרצון בגיל ההתבגרות,אובחנתי כסובלת מבורדרליין. אני מקבלת קצבת נכות לצמיתות - אך מתפקדת כאחד האדם, בכל מובן שהוא. שאלתי היא לגבי הריון בסיטואציה כזו-האם קיימת התערבות אוטומטית של שירותי הרווחה במידה ונולד לי ילד? האם יש לי זכות לתרומה מבנק הזרע? אשמח לתשובה

05/01/2010 | 12:10 | מאת: צחי

ראשית, תשובתי איננה מקצועית אלא מידע והבנה. אין התערבות אוטומטית של שרותי הרווחה במצבים כמו שלך. התערבות יכולה להיות כאשר יש עדות לחוסר תפקוד והזנחת התינוק מצד האם, על רקע הבעיות הנפשיות.

שלום רב למיטב ידיעתנו אין התערבות של שירותי הרווחה אלא אם יש הזנחה של התינוק. לגבי תרומת זרע למיטב ידיעתי אין מניעה לקבל אולם מומחה הפוריות יבקש חו"ד פסיכיאטרית לפני התרומה. במחשבה שניה יתכן ועדיף בכל מקרה להצטייד בחו"ד כזו כדי למנוע שאלות/התלבטויות מצד גורמים שונים בהמשך

מנהלי פורום פסיכיאטריה משפטית