לאח שלי שמאושפז בבית חולים באופן קבוע ללא צו אשפוז

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה משפטית

24/12/2009 | 21:29 | מאת: משה

מצבו הבריאותי הנפשי והפיזי רעועים גם יחד. לגבי מצבו הנפשי הוא לא מסוכן לאנשים אחרים, אך הוא מסוכן לעצמו אם לא יקח תרופות לבריאות הפיזית. יש לו בעיות בנשימה וייתר לחץ דם והיה לו דום נשימה בגלל עישון ייתר והוא אושפז בבית חולים בטיפול נמרץ מונשם ללא הכרה כ-10 ימים, לאחר כמה ימים חזרה לו ההכרה. הוא חושב שמבחינה נפשית הוא בריא אבל הוא לא בריא, כי כאשר הוא יוצא לחופשות הוא צריך השגחה צמודה ואם אין לו את זה אז הוא לא לוקח כדורים הן למצב הפיזי והן למצב הנפשי, והוא יכול לעשן הרבה וכן להתעלף ולמות. אני בקשתי מהפסיכיאטר המחוזי כי יבצעו עבורו אשפוז כפוי אך הפסיכיאטר המחוזי לו נעתר לבקשתי, אך קיבלתי ממנו מכתב כי אני רשאי לפנות לועדה הפסיכיאטרית שיש לה סמכות חוקית לדון בער על החלטת פסיכיאטר מחוזי שלא לבצע אשפוז כפוי. הלכתי לועדה פסיכיאטרית בבית החולים ולאחי יש אפוטרופוס שהיא חברה מסויימת לטיפול בחסויים. בהתחלה אחי והאפוטרופוס היו בדיון עם הועדה, אחר כך אני נכנסתי עם אשתי, מסרנו את העדות שלנו ונגמרה הועדה. הועדה החליטה שלא לקבל את הערר שלי ושלחו לי בפקס מכתב החלטה עם סיבת סירוב בחצי שורה, כאשר הפרוטוקול לא היה מצוי בהחלטה. בתחתית ההחלטה כתוב שאני רשאי לערער בפני בית משפט מחוזי תוך 45 ימים. אני צלצלתי למזכירת הוועדה ובקשתי את הפרוטוקול על מנת להגיש את הערעור כיאות לבית הצשפט המחוזי, המזכירה הודיעה לי כי מסרו את הפרוטוקול לאפוטרופוס של אחי ורק הוא רשא לתת לי את הפרוטוקול. פניתי לאפוטרופוס לקבל את הפרוטוקול ונעניתי בשלילה. פניתי לאפוטרופוס הכללי וז ענה לי כי הוא אחראי רק על הרכוש של אחי ולא על גופו, ואם אני רוצה אז אני יכול לגשת למשרד הרווחה של הממשלה אשר יש להם יועצים משפטיים ואולי הם יכריחו את האפוטרופוס לתת לי את הפרוטוקול. אני עדיין לא ניגשתי לשם. האם אני כאח זכאי לקבל את הפרוטוקול של הועדה? האם עלי להגיש למחוזי צו לגילוי מסמכים בטרם אגיש את העירעור בתור אחיו של החולה ובתור אחד כזה שטובת בריאותו של אחי נוגעתי לי יותר לכאורה מאשר החברה האפוטרופסית. מה דעתכם בעיניין? תודה רבה.

שלום רב למיטב ידיעתי, רק האפוטרופוס על גוף, או אחיך עצמו אם אין לו אפוטרופוס על גוף, יכולים להחליט אם תוכל לראות מסמכים רפואיים ואחרים שלו. ברור כי לפני הפניה לועדה עדיף לקבל את כל המסמכים. יש להתייעץ עם עו"ד אם לשם כך יש צורך בצו גילוי מסמכים. בברכה, ד"ר אילן טל

מנהלי פורום פסיכיאטריה משפטית