נכות 75 אחוז נפשית

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה משפטית

16/12/2009 | 18:13 | מאת: אבי

שלום אני בן 25 קיבלתי מביטוח לאומי נכות 75 אחוז נפשית בשל דיכאון וחרדה ואישפוז התלוי בכך. ברצוני לדעת מה הזכויות שלי הן במישור הרפואי והן במישורים אחרים אשמח אם תפנה אותי גם לאתר באינטרנט שיש בו את כל הפירוט...תודה

17/12/2009 | 11:02 | מאת: אורן

עם 75% נכות נפשית אתה זכאי לקצבת נכות, אם אינך מסוגל לעבוד , לשיקום תעסוקתי ולדברים נוספים. בקש בביטוח לאומי את החוברת המסבירה את זכויותיהם של נכים. בנוסף כדאי שתפנה למשרד הבריאות ועדת סל שיקום. מאוד יתכן שאתה זכאי לדברים נוספים גם מהם.

אבי שלום, אני מסכים עם תשובתו של אורן לשאלתך. עם הנכות הנפשית שנקבעה לך אתה זכאי לשיקום תעסוקתי. אנא פנה לביטוח לאומי לברור זכויותיך, ניתן לקבל מידע גם באתר האינטרנט של הביטוח הלאומי. בהצלחה

מנהלי פורום פסיכיאטריה משפטית