תסקיר שלילי לגבי לקוח שהופנה לשרות מבחן

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה משפטית

11/12/2009 | 14:17 | מאת: מיכאל

שלום רב, יש לי לקוח שאני מייצג כעורך דין פליל. הוא הופנה לשרות מבחן, היה מבולבל, לא ידע מה רוצים ממנו וקיבל תסקיר שלילי. לדעתי יש נתונים רבים שלא הובאו בתסקיר ואני חושש שמא בגלל הקושי שלו בקשר עם קצינת המבחן הוא עלול להפגע. בדיון הצלחתי להשיג תסקיר משלים. האם יש אפשרות לעזור לו בדרך כלשהי? תודה מיכאל

11/12/2009 | 17:53 | מאת: אלכס

גם אני עו"ד עוסק בתחום הפלילי, אני מזדהה עם השאלה. גם לי קורה לא פעם שאני מבקש להפנות לקוח שלי לשרות מבחן, אני חושב שהוא בסדר (עובד מתפקד, בעל משפחה) אבל בסוף יוצא תסקיר שלילי. אני מבין שהיית קצינת מבחן בעבר, אשמח לשמוע מה דעתך ומה אפשר לעשות

מאחר ואנני מצוייה בפרטים הספציפיים של הלקוח שלך (מהות העבירה בגינה הופנה לשרות מבחן, האם יש/אין עברות קודמות, התייחסותו להסתבכותו בעבירה וכד') אענה על שאלתך באופן כללי: כעורך דין פלילי לבטח אתה מודע למתח הרב בו מצויים קליינטים שלך שעה שהם מופנים לפגישה עם קצין המבחן. כמי שעבדה במשך שנים בתפקיד זה,נפגשתי פעמים רבות עם לקוחות שעקב חוסר הבנה מצדם לגבי תפקיד קצין המבחן והתסקיר שאמור להערך בעניינם במסגרת ההליך הפלילי שמתנהל נגדם, הם נטו להגיב בחשדנות, בחשש ובמקרים מסויימים אף נמנעו מלהגיע למפגש. אלו תגובות טבעיות. כבני אדם, אנו מגיבים בדרכים שונות במצבים של חוסר ודאות, חלק מהתגובות הן קושי בחשיפה ושיתוף, חרדה וחשש. מניסיוני, מידע מוקדם לגבי תפקידו של קצין המבחן ומידע על מהו התסקיר/חוות הדעת שנערכת לגבי הלקוח עשוייה לסייע בהפגת חלק מחוסר הוודאות ואולי גם לתרום לשיתוף פעולה מול קצין המבחן. ניתן לעשות זאת בשלושה דרכים: א. קריאת חומר כתוב (שיטוט קצר בגוגל עשוי לספק כמה וכמה מאמרים בנושא) ב.אתה כסנגור פלילי יכול לתרום מניסיונך ולחלוק את המידע המצוי ברשותך עם הלקוח. חשוב להיות קשוב לחששות שלו התייחס אליהן. אפשרות שלישית היא להיעזר באנשי מקצוע מומחים בתחום (קציני מבחן לנוער או למבוגרים לשעבר). כל אחת מהאופציות יכולה לתרום ולסייע ללקוח שלך להרגע ואולי אף להיטיב את שיתוף הפעולה שלו עם קצין המבחן. אם הלקוח שלך מופנה לתסקיר משלים כדאי לשבת איתו ולנסות לנתח מה קרה לו במפגש שהוביל לתסקיר הלא חיובי. גם בנושא זה יכולים לסייע ללקוח שלך אנשי מקצוע. בהצלחה לילך בהצלחה לילך

מנהלי פורום פסיכיאטריה משפטית