מניה דפרסיה וביטוח לאומי

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה משפטית

30/03/2010 | 11:55 | מאת: ללוש

שלום לכם, אני מאובחנת עם מניה דפרסיה טייפ 2 עם סייקלינג מהיר מאוד (בין ימים לחודשים). אני בת 26. לא ניתן לקבוע בוודאות, אבל נראה שהמחלה התחילה בסביבות גיל 10 או 12. לפני שלוש שנים חלה הדרדרות משמעותית שהביאה אותי לקבל טיפול ובעקבותיו אבחון רשמי. אני עומדת בפני איבוד מקום העבודה שלי כשכירה, אחרי שבשנתיים האחרונות בקושי הצלחתי לתפקד יום או יומיים בשבוע. מסיבות דומות אחזקת משק בית אצלי בקושי קיימת--הבית שלי יכול להיות מוגדר כאזור מפגע תברואתי. מצד שני, אינטליגנציה ויכולות לא חסרות לי, ואני בתהליכים של הקמת עסק עצמאי שיוכל לספק לי, אני מקווה, גמישות מספקת כדי להתפרנס. שאלתי: האם יש טעם בפנייה לביטוח לאומי ובקשת הכרה בנכות נפשית? מה הצפי לאחוזי נכות במקרה שלי (באופן משוער ולא מחייב, כמובן)? תודה, ללוש

הנכות הנפשית קשורה ליכולת ההשתכרות ומכאן אם יש לך יכולת להקים עסק עצמאי-הסיכוי שבטל"א יתן לך קצבה הוא נמוך

מנהלי פורום פסיכיאטריה משפטית