פרטים חסויים באבחון

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה משפטית

21/03/2010 | 17:14 | מאת: אמא

שלום בני בן 17 , עבר אבחון לקשב וריכוז במכון פרטי. במסגרת האבחון נפגשנו ההורים עם פסיכולוגית ומסרנו לה מספר פרטים אישיים שאפילו בננו לא יודע שמסרנו אותם. להפתעתנו פרטים אלו הופיעו בדוח האבחון שנמסר לנו. פנינו למנהלת המכון שהיא פסיכיאטרית וביקשנו להסיר פרטים אלו שכן אנחנו מסרנו אותם והיא הייתה מגיעה לאותם מסקנות של בעיית קשב וריכוז ולאותו מינון של תרופות אותו המליצה. הוספנו שבשום שלב לא חתמנו על ויתור סודיות. האבחון אמור ללוות את בני בעתיד במסגרות השונות אליו יפנה על מנת לקבל הארכת זמן. אין כל חשיבות לפרטים שמסרנו להפך , פרטים אלו עלולים לפגוע בו. מנהלת המכון סרבה להסיר פרטים אלו בטענה שזהו אבחון מקצועי והוא מופנה אלינו. בנוסף היא "הענישה " אותנו וסרבה לחתום על כתב תביעה של חברת הביטוח למרות שהבטיחה זאת. שאלותי: האם אין לי זכות לדרוש הורדת הפרטים המבוקשים? האם יש כתובת בה אוכל להתלונן על התנהלות זו? לתשובתך אודה

שלום לך עצם ההגעה לאבחון במכון ומסירת הפרטים מהווה הסכמה מסוג מסויים. אם הדוח נמסר לידכם בלבד איך בכך הפרה של הסודיות הרפואית למיטב הבנתי. אולי ניתן לפתור זאת באמצעות דו"ח מקוצר יותר שלא יכלול את הפרטים שאין ברצונכם שיהיו

06/04/2010 | 22:33 | מאת: אמא

ברור שהאבחון נועד כדי לקבל הקלות כמו הארכת זמן ולכן בני עתיד למסור אותו במסגרות לימוד שונות. גב' מנור איריס מודעת לכך ולמרות זאת אינה מוכנה לשנות במאומה את האבחון. האם יש לי זכות לדרוש הורדת הפרטים שפוגעים בעליל בבני ואם כן כיצד עלי לנהוג. בשלב זה האבחון מצוי בידי ואיני יכולה להשתמש בו. האם לשם כך שילמתי 3,200 שח?. בני זכאי להקלות ואינו יכול לממש אותן!!! תודה על תשובתך.

מנהלי פורום פסיכיאטריה משפטית