שיעור PLT נמוך וכוסטרול LDL גבוה

דיון מתוך פורום  בדיקות דם ומעבדה

14/07/2013 | 09:38 | מאת: רוני זהבי

שלום רב,שמי רוני:בן 34.גובהי הוא 191 ומשקלי:100 ק"ג.מתעמל באופן קבוע ומקפיד על תזונה תקינה(מלבד חיבה יתרה ומוגזמת למתוקים..) באופן כללי :בריא.מזה כ-3 שנים אני נוטל ציפרלקס 10 מ"ג 5 פעמים בשבוע.לאחרונה-הרופא חייב אותי לבצע בדיקות תקופתיות עקב נטילת התרופה.תוצאות הבדיקה הראו ששיעור טסיות הדם עומד על 105,000. וכולסטרול LDL עומד על 130. הרופא אינו טוען לקשר חד משמעי בין נטילת התרופה לשיעור נמוך של הפרמטר הנ"ל אך המליץ לי להפסיק לקחת אותה לתקופה מוגבלת ולבצע שוב בדיקה בעוד מס' שבועות. שאלתי היא: 1.האם ישנה אפשרות לזיקה בין נטילת התרופה לשיעור נמוך של PLT? 2.האםרמה כזו מסוכנת לכשל עצמה,האם עלי לנהוג במשנה זהירות כלשהו? תודה מראש,

1. לא מצאתי ב-MICROMEDEX תופעת לוואי זו. 2. הרמה לכשעצמה ממש אינה מסוכנת. 3. הייתי פשוט חוזר על הבדיקה כעבור זמן מה, גם בלי להפסיק התרופה. 4. לא ברורה לי צורת לקיחה של 5 ימים בשבוע, זה נראה לי מינון נמוך לאדם בגודלך, וגם לאדם אחר מקובל לקחת כל יום.

14/07/2013 | 17:47 | מאת: רוני

שלום ד"ר, ראשית:אני מודה לך על התשובה המהירה! שניתL:אני מודה לכך שהמינון ואופן נטילת התרופה הוא מוטל בספק אך מאז ומעולם אני בקונפליקט בנוגע ללקיחת התכשיר ובצורה הזו אני"חיי עם זה בשלום".. הורדת דאגה מליבי בשלב זה...תודה רבה!

מנהל פורום בדיקות דם ומעבדה