בדיקת שתן

דיון מתוך פורום  בדיקות דם ומעבדה

10/07/2013 | 00:07 | מאת: בת7

הי , קיבלתי תוצאות לבדיקת שתן בשורה של הLeucocytes (U) רשום כך:0( )10 *500 כאשר ה*500 מסומן באדום מתחת לשורה זו ישנה השורה של Urine Remarks וקישור לתוצאות האם ה*500 זו התוצאה או הגבול העליון ? כי על פניו נראה שה10 הוא הגבול העליון ... ואם כן , האם זה חמור? תודה מראש בת7

500 לויקוציטים זה ערך גבוה אין שום דבר "חמור" בתשובה זו. מה שחשוב זה מה חש בעל הבדיקה ומה הנסיבות- ילד בן שנה? אישה הרה בת 29? אישה סוכרתית בת 70 לפני ניתוח שלפוחית?

10/07/2013 | 18:10 | מאת: בת7

הבדיקה ניתנה לי בעקבות תלונות על כאבי בטן אני סכרתית בת 30 הכאבי בטן הם כאבים שתמיד קשורים לאוכל ( לפני או אחרי) הסיבה שאני עוד לא הולכת לרופא היא בגלל שקיבלתי גם בדיקת נשיפה ואני מחכה בינתיים לתוצאות. חשוב לי לציין שאני לא סובלת כלל מצריבה או כאבים במתן שתן ולכן נבהלתי מהתוצאה :( מתחת לתוצאה של הלויקוציטים הייתה התוצאה של Erythrocytes וגם היא 0()10 *25 האם מומלץ לי לגשת לרופא לפני קבלת תוצאות בדיקת הנשיפה? תודה מראש בת7

לא מטפלים בשתן, מטפלים באדם. אם התלונות שלך קשורות לאוכל, לא ברור לי מדוע נבדק השתן אם אין תלונות מיוחדות של השתן, הייתי עושה תרבית שתן וממתין לתשובה. יכולה להיות גם דלקת שקטה, במיוחד בסוכרתיים. כדאי ככלל לשאול שאלה מלאה בתחילה, יש חוסך שרשור מיותר.

מנהל פורום בדיקות דם ומעבדה