תנודות ב-TSH למטופלת בעלת תת פעילות בבלוטת התריס

דיון מתוך פורום  בדיקות דם ומעבדה

07/07/2013 | 21:42 | מאת: סימה

שלום. אני מטופלת כבר 13 שנה בהטרוקסין. בבדיקות הדם שלי החודש וחודש שעבר היתה ירידה מ-6.62 mU/L ל-4.59. הפעם היחידה שהיה פער כזה בין הבדיקות היתה לפני שנתיים שהועלה לי המינון לתרופה, אבל הפעם לא היה כל שינוי במינון שקיבלתי ועדיין מופיעה התנודה הזו. רציתי לדעת האם זה סביר?

בוודאי. אנחנו לא שולחן שהפלטה שלו נשארת פלטה 30 שנה. הגוף שלנו הוא גוף חי ומשנה את ערכי החומרים בו לפי צרכיו. התנודות הללו מינוריות, בהנחה שה-T4 נשמר בנורמה.

מנהל פורום בדיקות דם ומעבדה