איסוף שתן לסידן וקריאטינין

דיון מתוך פורום  בדיקות דם ומעבדה

25/06/2013 | 23:16 | מאת: יוגב

שלום רב בצעתי בדיקה של איסוף שתן ל-24 שעות לסידן וקריאטינין . בפועל כמות האיסוף היתה 1.4 ליטר . למעבדה נמסרה כמות קטנה לבדיקה . אודה לך עבור הסבר על מטרת האיסוף ועל הקשר בין הבדיקה המידגמית לכמות האיסוף הכוללת. האם מעריכים מתוך כמות האיסוף על סך הסידן/ קריאטינין המופרשים ביממה ?

כאשר עושים איסוף שתו 24 שעות, האחות מודדת את הכמות הכללי, לוקחת מזה דגימה של מבחנה אחת אחרי שמערבבת היטב את תכולת כלי האיסוף. מודדים את כמו המלחים בדגימה ומכפילים בכמות שנאספה- וכך מקבלים התוצאה מטרת האיסוף? אתה תספר לי. איך אני יכול לדעת??

מנהל פורום בדיקות דם ומעבדה