נתבקשתי לערוך בדיקות דם עבור קורס טיס.

דיון מתוך פורום  בדיקות דם ומעבדה

12/06/2013 | 13:52 | מאת: רון

שלום רב, ביקשו ממני לערוך את הבדיקות הבאות: 1. בלוטת המגן. 2. ציליאק. להלן התוצאות: בלוטת המגן: THS - 5.04 T3 - 18.06 T4 - 6.54 ציליאק - bilirubin total - 0.7 bilirubin direct - 0.14 protein total - 8.3 albuin - 4.6 got - 31 gpt - 15 alk phosphatase - 215 ggt - 15 ldh - 348 יש לציין כי לא הקפדתי על צום לפני הבדיקה (אכלתי כ8 שעות לפני) וגם חשוב לומר שאני משתמש באבקת חלבון, ובאופן כללי צורך הרבה חלבון. תוכל לומר לי את דעתך על הבדיקות? תודה רבה!

12/06/2013 | 14:00 | מאת: רון

ראיתי שערכי הנורמה שונים ממעבדה למעבדה אז - בבדיקה של הציליאק הprotein total אינו חורג מהנורמה אך נמצא בגבול עליון (6.6 - 8.3) והalk phosphatase אכן חורג מהנורמה (30-120) עם ערך של 215 תודה רבה.

אין לי "חוות דעת". הבדיקות תקינות למעט חריגת מה של פוספטזה בסיסית שיכולה להיות קשורה למשל שאתה עדיין צומח (לא כתבת אפילו את גילך)

מנהל פורום בדיקות דם ומעבדה