בדיקות דם עדכניות בהשוואה לקודמות

דיון מתוך פורום  בדיקות דם ומעבדה

03/06/2013 | 22:30 | מאת: ליהי

שלום רב, אני בשנות ה-20 וביצעתי בדיקת דם כאשר האחרונה שבוצעה הייתה לפני כ5 שנים. השבח לאל-הכל יצא תקין ובטווח הנורמה אולם מהשוואה שאני עושה עם התוצאות מלפני 5 שנים אני רואה ירידה מסויימת (לא דרסטית) בכל מה שקשור לאנזימים (אולם הירידה עדיין בטווח) האם זה עשוי לרמוז על משהו? האם נכון להשוות לבדיקה שבוצעה לפני 5 שנים? (התנאים אולי לא אותם תנאים, מכשירי המדידה אולי לא זהים וכו')?

לי זה מראה בעיקר שיש לך זמן פנוי ואתה בריא. זה די חסר תועלת להתעסק עם תשובות מעבדה תקינות ולהשוות למה שהיה לפני חמש שנים חוץ מהמיכשור והתנאים, גם אתה היית אחר

מנהל פורום בדיקות דם ומעבדה