תאי דם לבנים בבדיקת שתן

דיון מתוך פורום  בדיקות דם ומעבדה

30/05/2013 | 12:22 | מאת: אלכס

שלום רב, קיבלתי את תוצאות בדיקות המעבדה. כל הבדיקות יצאו עקביות לבדיקות קודמות מלבד ממצא אחד - בבדיקת שתן התקבלה תוצאה של 25 ב-Leukocyces (הטווח הנורמלי מצויין כ-0-10). איני סובל מסימפטומים נראים אחרים של כל דלקת בדרכי השתן - מתן השתן אינו חריג, אין דם בשתן וכו'. אני בן 32, בריא בד"כ, אך סובל מאלרגיות ואסתמה. יתר הממצאים בבדיקת השתן תקינים. מה יכול לגרום לתוצאה גבוהה בספירת תאי הדם הלבנים בשתן? ואם מדובר בדלקת, כיצד ניתן לאבחנה ולטפל בה? תודה מראש.

30/05/2013 | 12:37 | מאת: אלכס

להשלמת התמונה, הבדיקות בוצעו לצורך מעקב תקופתי. להלן יתר התוצאות: כימיה בדם Glucose (B) 80 Urea (B) 35 Creatinine (B) 1.03 K+ Potassium (B) 4.2 Na- Sodium (B) 142 Ca-Calcium (B) 9.2 Cholesterol 175 Triglycerides 103 HDL-Cholesterol 51 Non-HDL Cholesterol 124 LDL-Cholesterol 103.5 Protein Total (B) 7.4 Albumin (B) 4.7 Bilirubin Total 0.7 ALKP-Alkaline Phosphatase 86 ALT (GPT) 20 המטולוגיה-כללי ESR 1 hour 4 המטולוגיה- ספירת דם - מכשיר WBC-Leucocytes 9.2 RBC-Red Blood Cells 5.28 Hemoglobin 15.1 Hematocrit 45.1 MCV-Mean Cell Volume 85 MCH-Mean Cell Hemoglobin 28.6 MCHC-M.Cell Hb cont. 33.5 RDW-Red Cell Distri.Width 12.7 Platelets 207 MPV-Mean Platelet Volume 11.8 Neutrophils % 44.1 Lymphocytes % 37 Monocytes % 5.6 Eosinophils % 12.5 Basophils % 0.8 Neutrophils # 4.08 Lymphocytes # 3.42 Monocytes # 0.52 Eosinophils # 1.16 Basophils # 0.07 שתן-כללי PH (U) 5.5 Nitrit (U) NEGATIVE Ketone (U) NEGATIVE Glucose (U) NORMAL Urobilinogen (U) NORMAL Bilirubin (U) NEGATIVE Protein (U) NEGATIVE Leucocytes (U) 25 Erythrocytes (U) NEGATIVE אנדוקרינולוגיה TSH 2.74

היות ואצל גבר צינור השתן וצינור המין משותפים, כאשר יש הפרשת לויקוציטים צריך לחשוב גם על דלקת בדרכי השתן וגם על דלקת בדרכי המין איני יודע מה מידת החשיפה שלך לאפרות של מחלת מין, אבל זה צריך להבדק צריך לחשוב על דלקת של צינור השתן ועל דלקת בערמונית גש לרופא המטפל להתייעץ. לא ברור לי למה בן 32 עושה בדיקות דם ושתן "תקופתיות".

מנהל פורום בדיקות דם ומעבדה