ערכים חריגים בבדיקות דם - תינוקת בת שנה

דיון מתוך פורום  בדיקות דם ומעבדה

27/05/2013 | 09:30 | מאת: אשא1של1תינוקת

שלום ביתי עשתה ספירת דם לגיל שנה וקיבלה מס' ערכים חריגים: Lymphocytes % - התקבל ערך 68.5 % הטווח הוא 33-48 בעבר עשתה כבר פעמיים ספירה מכיוון שהיתה חולה (בגיל 7 חודשים הערך היה33.5 ובגיל 7 וחצי חודשים הערך היה 64.8 , כמו כן שמתי לב שהטווח השתנה והנורמה לפני שהיתה בת שנה היא 67-77 ) תוצאות חריגות נוספות: Monocytes # התקבל 0.59 ( הטווח הוא 0.6 - 1.1) Eosinophils # התקבל 0.22 (הטווח הוא 0.3- 0.5 ) אציין שלפני שבוע הוציאה שן חדשה והיה לה חום למשך 24 שעות. האם התוצאות מדאיגות? ( לפחות לגבי Lymphocytes שחרג התחום המצופה הרבה יחסית) האם לעשות בדיקה נוספת? האם ניתן לחסן חיסון גיל שנה במצב זה? תודה רבה!

בתשובה עצמה אין שום דבר מדאיג. אי אפשר לעשות פיענוח ראוי של ספירת הדם על סמך שלשה ערכים אותם בחרת להציג במקום הספירה כולה. החלטה על כל טיפול/ בדיקה, כמו חיסון, היא של הרופא המשטפל, לא של רופא ברשת שאינו מכיר אותה. בתשובה זו אין שום מניעה לחסנה.

מנהל פורום בדיקות דם ומעבדה