איסוף שתן

דיון מתוך פורום  בדיקות דם ומעבדה

26/05/2013 | 19:08 | מאת: ירון

הופנתי לאיסוף שתן, ובמקרה שלי ישנה הקפדה מיוחדת על דיוק. שאלתי היא, נניח ואני מתחיל את האיסוף ביום א'. וביום א' התעוררתי ב4:30 לפנות בוקר (ומאז מתחיל סדר יומי, אני לא ארדם יותר). ואז אני נותן שתן לאסלה, ומאח"כ מתחיל האיסוף. הבעיה שמחר ביום ב' אני אמור להתעורר ב7:30, ואם אתחיל את האיסוף ביום א' מלאחר שתן הקימה של 4:30, יצא שהאיסוף יהיה של 27 שעות ולא 24. האם מדויק יותר שביום א' לא אתחיל את האיסוף מאחרי השתן של 4:30, אלא שב7:30 אתן שתן נוסף לאסלה, ומאחריו אתחיל את האיסוף? או שעדיף שהאיסוף יהיה מקימה לקימה? והשאלה כמובן גם במקרה ההפוך. שנניח שביום א' קמתי ב7:30 ונתתי שתן לאסלה, אך ביום ב' אתעורר ב4:30. שאם אאסוף רק עד השתן של 4:30 ביום ב', האיסוף יהיה של 21 שעות. האם נכון להמשיך לאסוף ביום ב' עד 7:30, ולתת ב7:30 שתן ולאוספו ג"כ? או שנכון יותר שהאיסוף יהיה מקימה לקימה, וזה עדיף על 24 שעות?

עדיף שפעם אחת תקום יומיים באותה שעה ותעשה איסוף של 24 שעות.

26/05/2013 | 21:46 | מאת: ירון

דוקא מהמתח אני אתעורר יותר מוקדם. ובקיצור אם זה לא מסתדר, מה התשובה לשאלתי?

מנהל פורום בדיקות דם ומעבדה