בהמתנה לקבלת תשובות תוך 10 ימים...בלחץ....

דיון מתוך פורום  בדיקות דם ומעבדה

02/05/2013 | 11:57 | מאת: גלית

שלום רב ד"ר, אבי כיום בן 60 בבדיקת דם נמצא כי כדוריות דם לבנות הערך שלהן הוא : 20,000.כמו כן לא ידוע כרגע על איזו דלקת או משהו זיהומי בגוף. לפני שבועיים עבר צינטור (2 עורקים) ובעוד שבועיים יעבור צינתור נוסף.יש לו גרד (אלרגיה) בגוף מזה זמן מה. שאלתי היא האם יש קשר בין הצינתור/או אלרגיה לעליית הכדוריות?? באיזה ערך של כדוריות מעלה את החשד ללוקמיה?? לקחו לו בדיקת דם ואמרו לנו להמתין 10 ימים האם בבדיקה זו תהיה תשובה וודאית לעליית הכדוריות או רק בבדיקת מח עצם?אנו המשפחה בלחץ נוראי אודה לתשובתך בהקדם. תודה רבה.

1. לעליית כדוריות לבנות יש סיבות רבות, בהן זיהום, סטרס (דחק, לחץ) וכן- גם לאוקמיה. 2. בסיפרת דם מקבלים תשובה באותו יום, כך שלא מובנת לי ההמתנה של 10 ימים. 3. לא, ספירת דם אינה בדיקה אבחנתית/ סופית ללאוקמיה ויש צורך בבדיקת מח עצם אם יש חשד.

מנהל פורום בדיקות דם ומעבדה