נוגדנים לטוקסופלסמה

דיון מתוך פורום  בדיקות דם ומעבדה

18/04/2013 | 14:18 | מאת: לולה

שלום רב, בחודש אוגוסט עשיתי בדיקת נוגדנים לטוקסופלסמה והתקבל: IgM שלילי ו IgG- יש נוגדנים- 21. מאז נכנסתי להריון ועברתי הפלה. עכשיו אני שוב בהריון ועשיתי שוב את בדיקת הנוגדנים והתקבל: IgM שלילי ו IgG- אין נוגדנים- 3. כיצד ייתכן שבתוך כמה חודשים ירדה רמת הנוגדנים ממצב של חיסון כנגד המחלה למצב שאין לי נוגדנים יותר? תודה מראש

אני מניח שזה יותר עניין מעבדתי טכני ולא שהשתנה אצלך. בקשי מרופא המשפחה לבדוק במעבדה, ואם צריך יכול להתייעץ עם מומחה למחלות זיהומיות. אולי השתנה משהו בשיטת הבדיקה.

מנהל פורום בדיקות דם ומעבדה