בדיקות דם

דיון מתוך פורום  בדיקות דם ומעבדה

15/04/2013 | 19:04 | מאת: ענת

שלום רב, בעקבות שקיעת דם גבוהה הפנו את אימי (כבת 67) לבדיקות הבאות: PROTEIN-TOTAL (ALBUMIN (BY EP GLOBULIN ALPHA-1 GLOBULIN ALPHA-2 GLOBULIN BETA-1 GLOBULIN BETA-2 GLOBULIN GAMA שתי בדיקות מהנ"ל לא יצאו תקינות : (ALBUMIN (BY EP - יצאה נמוך מהנורמה- 50.1 (כשהטווח הוא 55.8-66.1) GLOBULIN GAMA- יצאה גבוהה מהנורמה- 22.7 (כשהטווח הוא11.1-18.8) אשמח לדעת מה פשר התוצאות הנ"ל ומה זה יכול להיות, על מה זה מעיד בעצם? כמו כן אשמח לדעת לאיזה רופא עליי לפנות להמשך טיפול לאור הממצאים הנ"ל? המון תודה, ענת

1. אימך לא נשלחה לבדיקות עקב שקיעת דם מוחשת, אלא עשתה בדיקת דם עקב בעיה רפואית, ואחת התוצאות היתה ש.ד מוחשת.אין לי מושג למה החל בירור כמובן. 2. לדעתי הסטיות מהנורמה אינן משמעותיות על מנת לכוון למשהו ספציפי. 3. לי נשמע הגיוני לחזור לרופא שהחל הבירור ויחד איתו להמשיך, וכאשר יתברר כיוון- לפי קליניקה, ממצאי בדיקה גופנית, ממצאי תשובות מעבדה- אז להחליט לאן לפנות- רופא המשפחה? המטולוג? ראומטולוג? זיהומולוג?....

מנהל פורום בדיקות דם ומעבדה