בדיקת LDL-P, היכן ניתן לבצע אותה?

דיון מתוך פורום  בדיקות דם ומעבדה

15/04/2013 | 04:04 | מאת: משה

שלום, אני כרגע נמצא ב-Ketogenic diet, והבנתי שהכי מומלץ זה לבדוק את רמות ה-LDL-P על מנת להבין האם אני במצב בריאותי תקין. האם יש מקום בו אני אוכל לבצע בדיקת דם ל LDL-P? או מה שנקרא בחו"ל VAP test? רופא המשפחה לא מעוניין לבצע את הבדיקה, ואמר שלא עושים אותה בארץ בכלל. האם זה נכון? האם יש מקום שאוכל לעשות אותה בו באופן פרטי? ואם כן האם ידוע לכם המחיר של הבדיקה? תודה

1. אם אתה בדיאטה קטוגנית, אתה נמצא תחת פיקוח של רופא מקצועי כלשהוא, שגם המליץ לך על בדיקה זו, ואמור לדעת היכן מבצעים אותה. 2. איני מכיר הבדיקה ואיני יודע היכן מבצעים אותה. 3. באופן כללי אני מתנגד לאמונה שבדיקת דם כלשהיא עונה על הציפיה "על מנת להבין האם אני במצב בריאותי תקין". אם היית במצב בריאות תקין לא היית עושה דיאטה מאוד מיוחדת זו. איני יודע מהי בעיית הבריאות ממנה אתה סובל שהובילה אותך לנקוט בצעד זה, אבל בטוח שבדיקה מסויימת נדירה לא מוכרת, היא זו שתקבע אם אתה בריא או לא.

מנהל פורום בדיקות דם ומעבדה