בהמשך לשאלתי ולתשובתך

דיון מתוך פורום  בדיקות דם ומעבדה

24/03/2013 | 20:28 | מאת: שני

כששאלתי האם ארופלסמה יכול לגרום לכאבים בשרירים/ בעצמות באזור המפשעה והרגל ענית ש:"אם יש תגובה דלקתית של הגוף לחיידק אז כן. אם הוא שוכן נרתיק שקט אז לא". כיצד אני יודעת שלגוף יש תגובה דלקתית לחיידק? האם יש בדיקה שיכולה לאשש תגובה דלקתית? תודה

24/03/2013 | 20:29 | מאת: שני

דבר נוסף, האם הכאב יכול להתבטא בצד אחד יותר מאשר בצד שני של הגוף? (צד ימין יותר כואב מצד שמאל). תודה

את כל התשובות את כבר יודעת, רק את לא יודעת שאת יודעת. יש לך מליארדי חיידקים בכל הגוף- על העור, באוזניים, בפה, בנרתיק, המעי...ואת חיה איתם בשלום בלי כאב. כאשר נוצרת דלקת- את יודעת זאת- דלקת אוזניים, או שיניים, או שקדים, או בשתן, או במעי, או בנרתיק, ואז יש תלונות- חום, כאב, אודם, נפיחות, הפרשות...ומכאן, שאת יודעת גם שיכול להיות ביטוי יותר בצד אחד- באוזן, בשקד בריאה או בבטן. יש כמובן בדיקות- כמו ספירת דם, שקיעת דם, תרבית, שעוזרות לדעת אם יש דלקת, אבל ברוב המקרים ההסתמכות היא על סיפור המעשה של החולה+ ממצאים בבדיקה גופנית.

מנהל פורום בדיקות דם ומעבדה