בדיקות דם

דיון מתוך פורום  בדיקות דם ומעבדה

03/03/2013 | 13:29 | מאת: שושי

ברצוני לשאול אם ניתן להסתמך במאה אחוזעל בדיקות דם, בני בןה 20 עם בלוטותלימפה נפוחות לא מאוד ,חלש, כאבי ראש, והזעה בשינה,לאחר כל הבדיקות אמרו שזה זיהום או נגיף כלשהו אבל לא יודעים מהו האם לא רואים בבדיקות דם את כל הנגיפים?

על שום דבר אינך יכולה לסמוך ב-100% בעולמנו. בדיקת דם אינה מראה את "כל הוירוסים"- כל בדיקת דם שואלת שאלה ספציפית. מקובל לחשוב שחלקן של בדיקות הדם באבחנה הוא סביב 5%, כאשר החלק הכי חשוב הוא סיפור המקרה, לאחר מכן הבדיקה הגופנית ורק אח"כ בדיקות המעבדה.

מנהל פורום בדיקות דם ומעבדה