פיענוח בדיקות דם

דיון מתוך פורום  בדיקות דם ומעבדה

21/02/2013 | 19:31 | מאת: דניאל

היי,בן 23 בגובה 1.83 ובמשקל 84 בריא ופעיל מאוד גופנית, ביצעתי בדיקות דם ונמצא GGT גבוה מהנורמה (68, מקסימום 55) - צורך אלכוהול במידה מתונה בסופי שבוע בלבד ומשתדל לשמור על תזונה תקינה. האם יכול להיות קשר בין אימון ריצה מאוד קשה שעשיתי יומיים לפני ביצוע הבדיקה? כל שאר הבדיקות יצאו תקינות בטווח תקין לגמריי. אודה לתשובתכם תודה רבה ושבת שלום.

רמתו של אנזים זה בדם עולה במחלות כבד, דרכי המרה והלבלב. הוא עולה גם אם לוקחים תרופות מסוימות ( פניטואין, ברביטוראטים) ואלכוהול גם כאשר מדדי תפקודי הכבד האחרים תקינים איני חושב שפעילות גופנית עצמה שינתה את זה, וכמובן מה שחשוב הוא מגמה ותשובות חוזרות ולא משהו חד פעמי

23/02/2013 | 20:44 | מאת: דניאל

תודה. באותו השבוע שבו בוצעו הבדיקות לקחתי באופן יומיומי "סטרפסילס" להקלה בכאבי גרון ופעם או פעמיים אקמול צינון יום.. האם התרופות הנ"ל מכילות את החומרים שציינת ??

מנהל פורום בדיקות דם ומעבדה